Treinbaan voor zorgcentrum “Het Landhuis”

De ModelRailgroepVeendam (MRGV) heeft belangeloos een prachtige modeltreinbaan gebouwd voor zorgcentrum “Het Landhuis”. Dit project was bedoeld om de bewoners van het zorgcentrum te verrassen en te vermaken met een gedetailleerd en realistisch modelspoorlandschap.

Het Landhuis:

Het Landhuis is een woonlocatie in Onstwedde en bestaat uit 20 appartementen en 4 studio’s. Er wonen 24 mensen in de leeftijd van 28-78 jaar. Deze mensen  hebben in meer of mindere mate een verstandelijke beperking en krijgen 24-uurs zorg geboden waarbij rekening wordt gehouden met de zorgvraag en wensen van de individuele bewoner.

 

Naast de inspanningen van de MRGV, hebben Henk en Helene Bos, en de Modelspoorvrienden Noord-Nederland ook een significante bijdrage geleverd aan dit project. Hun expertise en hulp hebben ervoor gezorgd dat de modelbaan een nog hoger niveau  van detail en functionaliteit bereikte.

Dit project is een mooi voorbeeld van hoe hobbyisten en vrijwilligers een positieve impact kunnen hebben op de gemeenschap, vooral binnen zorgcentra waar extra activiteiten en visuele stimulatie enorm gewaardeerd worden door de bewoners.