Beurs 2008

De Noordelijke Spoor en Modelbouwdagen 2008

IMGP3722k

 

Op zaterdag 22 en zondag 23 november organiseert de Model Rail Groep Veendam voor de 13e keer de Noordelijke Spoor- en Modelbouwdagen in de Sorghvliethal in Veendam.
Net als vorige jaren is er weer een groot scala aan hobby’s te zien.
Diverse noordelijke modelspoorclubs tonen dan hun spoorbanen. Maar ook hobbyisten met modelboten en modelauto’s zijn aanwezig. Zo komt de vaargroep Ekenstein weer met een groot waterbassin waarin hun leden boten en schepen met radiocontrol laten varen. Ook miniatuur onderzeeërs zijn te bewonderen.
Truckers van miniatuur bedrijfswagens rijden met radiocontrol gestuurde wagens.
Verder zijn er grote stands van Lego, Meccano en LGB.
Naast dit moois is er een uitgebreid aanbod aan standhouders met allerlei artikelen, die interessant zijn voor zowel de bezoekers als de hobbyisten.
Al met al twee zeer interessante dagen voor jong en oud.
Het tweedaagse evenement wordt gehouden in de Sorghvliethal aan het Jan Salwaplein 1 on Veendam en is zowel zaterdag als zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Info 0598-421927

 

Vrijdag 21 November 2008

 

Het opbouwen is begonnen:

Het is vrijdagochtend 8:00 en zijn begonnen met de voorbereidingen voor het komend weekend.
Dit weekend 22 en 23 november zijn er weer de Noordelijke Spoor- en Modelbouwdagen in Veendam.

Voor de 13e keer gaat het al weer gebeuren.
Na het uittekenen en meten kan er begonnen worden met het opbouwen van de stands.

 

Zaterdag 22 November 2008

De Eerste Beursdag

Het is zaterdagochtend 8:00 en de verenigingen en handelaren stromen zo langzamerhand binnen om hun demo banen en stands op te bouwen voor de Noordelijke Spoor- en Modelbouwdagen in Veendam.

Dit alles moet klaar zijn voor 10:00 uur omdat dan de beurs zal worden geopend door
Wethouder H.J. Schmaal (wethouder van Tourisme en Recreatie)

Henk-Jan Schmaal zal door middel van het Sluiten van een spoorwegovergang, het veiligzetten van het sein en het laten rijden van een trein de beurs openen.

Na de opening zullen de deuren voor het publiek (die al stonden te wachten) worden geopend en zal Beursdag 1 van start gaan.

 

Zondag 23 November 2008

 

De Tweede Beursdag

 

Het is zondagochtend 9:00 en de verenigingen en handelaren komen weer van hun slaapplaatsen om weer enige activiteiten te vertonen van hun kunsten en vaardigheden in het modelbouwen.

Zo waren er mensen van de MSC Railrunners bezig met een demonstratie Gras zaaien (natuurlijk waren ze niet aan het zaaien maar met een omgebouwde elektrische vliegenmepper onder hoogspanning aan het statisch maken van de (gras)vezels, die hierdoor m.b.v. verdunde houtlijm rechtop blijven staan en dan erg veel op gras lijkt.

De Modelspoorgroep IJselland was aanwezig met een enorme modulebaan, ook was er de Vaargroep Ekenstein welke een eigen bassin had meegenomen om in te kunnen varen.
Een uitgebreid verslag van de Geslaagde Noordelijke Spoor- en Modelbouwdagen wordt nog gepubliseerd.

We moeten zeggen dat de 2 beursdagen een groot succes zijn geweest en dat we mogen terug kijken op een grote toestroom van bezoekers.
Hieronder alvast een impressie van de activiteiten. (klik op een foto voor de reportage)