Open dagen 2015

Opendagen Model Rail Groep Veendam 2015 

 

Op zaterdag 28 en zondag 29 maart organiseert de Model rail Groep Veendam weer haar jaarlijkse opendag. Deze dagen worden georganiseerd in het kader van de landelijke modelspoordagen 2015 van de NMF ( Nederlandse Modelspoor Federatie; www.nmf.nl )

Tijdens de open dagen kunt u zowel de clubbaan als de combi-baan (geschikt voor zowel gelijk- als wisselstroomtreinen) in de schaal HO bekijken. Er zal worden gereden met materieel uit diverse tijdperken. Uiteraard is er ruimschoots de gelegenheid voor het vergaren van informatie en ideeën en staan de leden van de club u graag te woord voor het beantwoorden van vragen over vele facetten van de modelspoor hobby: baan-ontwerp, bouwen en aankleden van scenery, materiaal keuze, rijdend materieel, enz.

Omdat ook in de modelspoorwereld de vooruitgang niet stil staat, is er een groeiende trend naar digitaal gestuurd rijden. Tijdens de open dagen kunt u zich uitgebreid laten voorlichten over de mogelijkheden van digitaal rijden en wat er zoal bij komt kijken om het te realiseren.

Vanuit FREMO (Freundeskreis Europäischer Modellbahner ) is een delegatie aanwezig om te demonstreren, hoe vanuit hun standaard diverse spoorbaanmodules tot een werkzaam geheel aan elkaar kunnen worden gekoppeld. FREMO is een internationale groep modelspoorenthousiasten, die ieder hun eigen modules volgens FREMO-normen bouwen en tijdens bijeenkomsten koppelt en hier volledige dienstregelingen op schrijven en dan uitvoeren.

 

U BENT VAN HARTE WELKOM

Adres:Wijkcentrum Dukdalf

De Reede 1

9642 MA Veendam

 

De zaal is geopend van 10:00 tot 17:00

 

Model Rail GroepVeendam